Ápolt haj = Teljes siker

HAJFESTÉS

Termékeink kizárólag magas minőségű hatóanyagok. Hajfestékeink között megtalálhatod a tartós hajfestékeket, a csökkentett ammóniatartalmú hajfestékeket és az ammóniamentes tartós hajszínezőket is.

Hajfestéshez nem használunk hatóidő lerövidítő eszközöket!

Kizárólag szobahőmérsékleten, lépésről lépésre juttatjuk be a pigmenteket a hajszálakba. Egy hajfestés “élettartama” 4-6 hét. Sajnos a haj ennyi idő alatt kb. 1 cm-et nő, ezért a túlzott lenövés elcsúfítja a szépen megfestett részeket. Ajánlatos havonta befestetni a hajat ha szépen fénylő, ragyogó hajjal szeretnénk büszkélkedni.

A túlzott (heti) hajfestés azonban ártalmas lehet! Ne vigye túlzásba senki!

Hajfestési eljárásaink kb. 1.5 órát vesznek igénybe a komplett frizura elkészítésével. A hatóidőt lerövidíteni nem lehet, ezért tanácsos rászánni ezt az időt!

GYULLADÁSOK, BAKTÉRIUMOK, GOMBÁK

Gombás fejbőrbetegség esetén kocogjunk el a gyógyszertárba és vegyünk Nizoralt de azonnal! Mikor ez megvan hívjuk fel a bőrgyógyászunkat és vizsgáltassuk meg az okát. Lehet Candida, uszodai gomba vagy tömegközlekedési eszközök után megvakart fejbőrbe jutattott baktérium is az oka. Ne várjuk meg mig csomókban kezd el hullani a hajunk!

DAUER

A dauer manapság nincs nagyon benne a köztudatban, azonban nagyon fontos fodrászati szolgáltatás.

Nem mindenki rendelkezik dús hajjal, és nem mindenki fogadja el, hogy őt bizony a sors lelapuló és vékony hajszálakkal áldotta meg. A dauer egy praktikus eljárás egy természetes, dús, hullámos haj eléréséhez. Ezt a technológiát én személy szerint maximum évente 3-4 alkalommal javaslom elkészíteni.

Az ok nagyon egyszerű. A dauer tartosságát egy profi hatóanyag igencsak hosszan megtartja a hajban. Célszerű azonban az otthoni hajápolásra is gondosan ügyelni. A legjobban elkészített hullámos haj sem lesz szép, ha rossz minőségű, olcsó samponokat, balzsamokat használunk.

A göndör haj sokkal több ápolást igényel! Figyeljen mindenki oda, aki daueroltat, hogy ne gyengítse túl erős vegyszerekkel a hullámok intenzitását! Egy dauer akkor a legszebb ha diffúzoros (tárcsás) hajszárítóval végezzük el a frizura beszárítását! Hajvégápoló olajat kötelező használni!

HAJHOSSZABBÍTÁS

Számomra a legérzékenyebb dolog. Nagyon sok tapasztalatot begyűjtöttem, mire sok-sok évvel ezelőtt úgy határoztam, hogy megtanulom ezt a technikát.

Itt is, mint mindenben a minőség volt a legfontosabb szempontom. Ennek tudatában egy teljesen precíz és könnyen kezelhető típust alkalmazok. Az elkészítése hőillesztéssel készül, sablonok használatával. Teljesen az adott fejformához és hajtípushoz igazítva. A haj nem kócolódik, a saját haj nem hullik ki és teljes mértékben festhető, dauerolható, hiszen kizárólag európai hajakkal dolgozom.

Ezt az eljárást sokan nagyon drága dolognak tartják ezért rosszabb, olcsóbb hajakat tetetnek fel. Az általam használt hajak légmentesen becsomagolt állapotban a vendég előtt kerülnek kibontásra. Nem használok fel használt, ismeretlen eredetű, minőségileg romlott hajakat.

Ezért a hajakat az újraillesztés során, ismét felhasználjuk. Egy ilyen haj elkészítése kb. 2 óra.

A sablonos technika nem teszi lehetővé, hogy elkapkodjuk a dolgot, hiszen szabály, hogy a haj természetes mozgását szem előtt tartsuk.

Az újraépítés kb. 3-4 havonta történik, ellenben az egyéb technikákkal, melyek ennyi idő alatt gyakorlatilag csak csüngnek a saját hajon. Az illesztés nem látszik még akkor sem, ha copfot hordunk vagy kontyot éppítettünk!

HAJÁPOLÁS

A hajápolás egy együttműködés a vendég és a fodrász között. Egy bizalom, hogy bizony ő otthon is törekedni fog a szép frizurájának megőrzésére. Ehhez azonban tanácsot, ötletet kell adni a vendégnek személyre szabottan. A tv reklámok bizony sok embert behúznak a csőbe. Szép flakonok, csillogó matricák és már el is hittük, hogy a hajunk is szép lesz tőle.

Én magam viccből kipróbáltam ezeket, (mert ugye ki kell próbálni, hogy tapasztalatot szerezzek) mindig csalódtam. Dupla költség, fele mulatság!

A termékválasztásnál ne feltétlen az ár szabjon határt! Higgye el nyugodtan mindenki, hogy egy profi sampon és balzsam sokkal olcsóbb, hiszen egyrészt nem dobja ki másrészt zömében koncentrátumok, tehát sokkal kevesebb kell belőle.

A hajápolószereket a hajszálak típusához igazodva válasszuk meg és ne a fejbőrhöz viszonyítsuk! Például zsíros a hajam akkor nem zsíros hajra való sampont veszek, hanem normált! A zsírosra való, előszőr csak szárít, majd a szervezet túlzsírosodással reagál rá. Az ördögi kör sosem áll meg így! Ilyenkor a fejbőr vérellátását kell edzeni, az pedig kiszáradással nem lesz eredményes!

Az a fodrász aki nem segít nekünk az otthoni hajápolásban, illetve tanácsot sem tud adni bátran állíthatom, hogy teljes körű szakértelemmel nem rendelkezik, s mi több, valószínüleg felszínes a szakmáját illetően.

A fodrászkodás otthon, a vendég fürdőszobájában ér véget!

ALKALMI FRIZURÁK

Régebben mikor valaki esküvőre, bálra, szalagavatóra ment meg volt önmagában az a vágy, hogy valami különleges frizurát csináltasson magának. Mára szinte csak az esküvő maradt ez a jeles alkalom, amikor a menyasszonyon kívül még a koszorúslányok, örömanyák is elegánsak szeretnének lenni.

Egy szuper konty még a legmelegebb nyári napon is extra tartós tud lenni viszont a tartósságát azonban már mi fodrászok irányítjuk.

Sokszor láttam olyan hajakat amelyek még egy ceremóniát sem bírtak ki, nemhogy a táncot. Itt bizony szakmai hibát lehet feltételezni. A stabil alkalmi frizurák nem kutyafuttában készülnek el. Megelőzi egy alapos hajmosás és tartós szárítás (akár búrában) és csak ezután jöhet az alkotás.

A gondos kontyfésüléshez minőségi technika és minőségi hajlakk kell, ami nem ragad és ami könnyen kimosható a hajból. A kócos, ragacsos haj nem esküvőre vagy alkalomra való!!! Gondoljuk csak végig hogy hány fénykép készül rólunk az alkalmi frizuránkban. Amennyiben nem szeretnél zsugorodott, nem hozzád illő, kócos, agyontuppírozott hajjal megjelenni akkor minket kell, hogy válassz!

GŐZBÚRA, LÉZERES FEJBÔRGYÓGYÍTÓ, JÁDE KÖVEK

Nálam a szakma egy picit hajgyógyászattá alakult az évek során. Ugyanis fel kell ismernünk, hogy a hajunk épségét a belső “motorunk” megváltoztathatja. Példákkal fogom illusztrálni a technika és a hatóanyagok fontosságát.

1. Tibor egy mérgezéses betegség utózöngéjeként pánikrohamot kapott hajvágás közben. Kimerült volt és remegett. Előkaptam a jade golyókat és a kezébe adtam őket. Kettő golyót pedig a saját kezembe raktam és közepes erősségű fejmasszázst végeztem rajta 20 percen át. Az eredmény azonnali volt. Fokozatosan higgadt le a teste, a szívverése a normál tartományba tért vissza. Az egyetlen hátránya ennek az energetikai  gyorssegélynek csak az volt, hogy haza kellett mennie, mert végre képes lett kialudni magát a kezelés után.

2. Andrea kóros vashiányban szenvedett és a hajhullása sajnos már rémísztő volt. Lézeres fésünkkel heti egy masszírozást végeztünk miután a gőzbúrában felszívodott a fejbőrében a hajhullást akadályozó ampulla. 4 kezelés után hamarabb kellett eljönnie hajfestésre, mert gyorsabban kezdett nőni a haja. A hajhullása megállt és a cink-vas pótlással a körme is erősebb lett.

3. Rita hosszú évekig otthon festette a haját szőkére egy olcsó hajfestékkel. Teljesen eltért a hajszíne is attól amire valójában vágyott. Nem tudta, hogy az újra meg újra leszívatott haja egyszercsak elkezd leszakadozni és kifésülhetetlenné válik. Megmostuk hát a haját és a legerősebb hajszerkezet javítót kentük haja teljes hosszára. A gőzbúrában eltöltött 20 perc csodát tett vele. Könnyen kifésülhetővé vált a haja. Bár a leszakadt részek miatt egy picit vágni kellett a hajából (kb.5 cm-et) de az eredmény nagyon látványos lett. Rita azóta már nem “hidrogénszőke” hanem vanília árnyalatú, sosem festette be magának azóta a haját és időnként kéri, hogy ültessem vissza a gőzbúrába egy 20 percre mert kell neki 

Szervezetünk okos motor. Ha nem kapja meg azt amire szüksége van apró jelzéseket küld felénk. A vitamhiányok bizony nagyon nagy kárt tudnak okozni.

Íme néhány példa: Magnézium: korpásodás szerű fejbőr A vitamin: foltos körmök, ”nem nő a hajam” B vitamin: fakó haj Vas: töredezett, hulló haj, sápadt bőr D vitamin: energiátlan, összeeső haj, érzékeny fejbőr Cink-folsav: elvékonyodó hajak, hulló hajak Jód-pajzsmirigy: fejtetőn megritkuló haj