Bőrkeményedés

A bőrkeményedésnek számtalan kialakulási oka van. Megfelelő odafigyeléssel és következetes magatartással a folyamat visszafordítható.

Lapszerinti bőrkeményedés: A láb bármely részén előfordulhat, bőrtípusnak megfelelő áztatási idő után a pedikűrös szerszámokkal eltávolítható réteges lemetszéssel. A bőrkérgesedés nem más, mint a szaruréteg megvastagodása, lapos, elhalt, többrétegű laphám. Fizikai tényezők által okozott bőrelváltozások közé tartozik. Oka, hogy az irhában lévő erek összenyomása (szorító szűk cipő, lábdeformitások) miatt fellépő oxigénhiány a hám táplálkozási zavarát okozza, és 10% alá csökken a szarusejtek víztartalma. Legtöbbször ott jön létre, ahol egyébként is vastagabb a szaruréteg (talp, ujjak) vagy fokozott dörzsölésnek van kitéve a bőrfelület.

A bőrkeményedést áztatás után talpkéssel , sarokkéssel vagy körkéssel (gömbölyű lencse) réteges lemetszéssel, vagy áztatás nélkül géppel távolítjuk el. Ezt addig  végezzük, amíg a rózsaszín áttetsző rendes bőr simaságát elérjük. Vigyázzunk arra, hogy a szaruréteget ne vékonyítsuk el túlságosan, mert járáskor fájdalmas lesz, begyullad a talp és hamar visszaszarusodik.

Az eltávolítás után  a puha felületet bőrpuhító bőrápoló krémmel bedörzsöljük.

Csapszerinti bőrkeményedés (tyúkszem): a bőr legfelső rétegének egy ponton ható nyomásra kialakuló kóros szaruréteg túlburjánzása, megvastagodása.

Bejelentkezni, időpontot egyeztetni,
információt kérni az alábbi telefonszámon tudsz:

+36 20 439 04 13

Itt találsz meg minket

Szépségszalonunk a Nyugatitól egy percre található a Jókai utca 27. szám alatt. (Teréz Körúttal párhuzamos utca). Szemben velünk Wasabi Sushibár és a Crazy Café. A szalon elhelyzekedése kiváló akár ömegközlekedéssel akár  gyalogosan akár autóval érkezik. M3-as metró vonalán Nyugati pályaudvar megálló, 4-6-os villamos Nyugati pályaudvar megálló.